Training Juvaincourt 26+27 april

Vrijdag:
Om 15:00 uur waren we ingepakt klaar om te gaan rijden. Helaas hadden we veel file onderweg en waren we pas laat op het circuit aanwezig. Snel hebben we alles uitgepakt en de camper slaap klaar gemaakt. Tijd om te slapen.

Zaterdag:
We mochten om 09:00 uur de baan op en hadden dus rustig de tijd om te ontbijten en ons klaar te maken. Er waren een aantal karts aanwezig en hierdoor gingen we om en om in sessies van 20 minuten rijden. Rijtijd van 09:00-19:00 uur dus genoeg tijd.

De eerste sessie gingen we met zn 4-ren samen de baan op. Eerst een paar rondes even verkennen en dan kan het gas erop. De baan is erg mooi. Het asfalt deel heeft alle soorten bochten erin en het offroad is lang en uitdagend. Veel springmogelijkheden en veel kom bochten. Een goede baan om te trainen.
Claudia heeft zich dit weekend gericht op haar houding. Meer meehangen met de motor en proberen platter door de bochten te gaan. Ook haar oude race style afleren gaat niet zo makkelijk. Op de wegracer zit je met je voorvoeten op de stepjes en bij supermoto met het midden van je voet. Dit is erg wennen maar daar is een training voor.
Christ wilde vooral zijn ritme terug zien te krijgen, later remmen en meer snelheid in het offroad deel. Ook wil hij het sliden onder de knie krijgen.
Samen met Ronald en Bob rijden we verschillende lijnen om te kijken wat sneller is. Ook erg leuk om elkaar even uit te remmen bij de bochten.
Na een sessie of vier hebben we even pauze gehouden.
Christ en Claudia besluiten weer samen de baan op te gaan en Christ gaat voor. Als hij er goed voor gaat zitten ziet hij dat Claudia hem goed kan bij houden en is trots hoeveel vooruitgang Claudia boekt. Christ is nog wel een stuk sneller op het offroad en daar probeert Claudia goed op te trainen.
Leuk om ze zo samen te zien trainen, nu ook aan elkaar gewaagd op het asfalt besluiten ze ook om startjes te oefenen.
De eerste start wint Christ, maar met maar een paar meter voorsprong, de tweede start duikt Claudia de binnenbocht in en pakt als eerste de ronde, de derde start is Christ weer sneller de bocht in.
De laatste paar sessies is Christ vooral bezig met het leren sliden en dat gaat hem erg goed af. Als Claudia achter hem rijdt ziet ze hem goed de bocht insliden. Ook Claudia waagt een poging aan het sliden, maar dit is nog te veel gevraagd, de achterband doet helemaal niks. Na een lachpartij maar weer even serieus rijden en richten op het late remmen.
Christ besluit nog in zn eentje de laatste sessie te rijden en Claudia geeft hem een teken dat het klaar is. Als Christ naar binnen komt ziet Claudia dat de achterband van Christ zo ver op is dat zelfs het canvas zichtbaar is. Gelukkig dus op tijd gestopt maar hierdoor helaas geen band meer voor morgen.
Om 19:00 uur is het afgelopen en kunnen we de motoren weg zetten. Moe maar voldaan gaan ze aan het avond eten en besluiten op tijd naar bed te gaan.

Zondag:
Doordat Christ zijn band op heeft gereden kan hij vandaag niet de baan op. Ook Bob en Ronald houden het voor gezien en blijven langs de kant staan.
Claudia daarintegen heeft nog veel zin om te rijden en na kort overleg gaat ze zich inschrijven.
De eerste sessie is de baan nog koud, maar de spieren van Claudia ook dus alles even rustig opwarmen kan geen kwaad.
Sessie twee kan het gas erop. Er zijn maar weinig rijders op de baan dus veel ruimte om nog even op de houding te letten en op het late remmen. Het voelt goed aan en voor haar gevoel kan ze de snelheid van de dag daarvoor evenaren.
Ook sessie drie gaat het goed en kan ze goed het ritme vinden. Jammer genoeg geen rijders waar ze bij kan aanpikken, dus dan maar het offroad oefenen.
Christ maakt nog wat foto’s en geeft nog wat tips aan Claudia. Na deze sessie houden ze het voor gezien. Op tijd richting huis aangezien Claudia de dag erna weer moet werken.

Conclusie:
Veel progressie geboekt en vooral veel lol gehad.
Een mooie baan waar goed getraind kan worden. Graag gaan ze dit jaar nog terug om nog een trainingsweekend te pakken.

Op naar de volgende training op de crossbaan en eind mei ONK Rockanje.

Comments are closed.