Supermoto training 19 januari Spa Francorchamps (België)

Eindelijk is het dan zo ver, na een lange revalidatie van Claudia en een iets minder lange van Christ gaat het seizoen voor 2014 beginnen.

Op 19-01-14 reist het complete CCracing team af naar België om de 1e training af te leggen op het mooie circuit van Spa Francorchamps.Ook zijn de fotografen van www.fastgear.nl erbij om deze dag vast te leggen met mooie foto’s.

Allebei de motoren worden klaar gezet en warm gedraaid, en C & C gaan voor de 1e keer de baan op.

Voor Claudia is ook de baan helemaal nieuw , dus begint ze rustig aan met het verkennen van de baan en het aanvoelen van de motor. Al snel rijden C & C lekker hun rondjes.Na een flink aantal ronden gereden te hebben gaat Claudia weer het off-road gedeelte in, en in de laatste bocht gaat het fout. Haar stuur klapt om en daar ligt ze met haar been klem onder de motor, gelukkig is de marshall er snel bij en staat ze weer op en kan ze verder rijden, ze gaat meteen naar binnen waar Ronald haar motor na kan kijken of er niks kapot is en gelukkig is dit het geval. Ze voelt het wel op haar been waar meteen een blauwe plek op zit, toch besluit ze gelijk weer te gaan rijden. Als Claudia  voor de 2e keer de baan opgaat zit ze meteen lekker in een ritme en ze gaat steeds harder rond. De suzuki voelt goed aan en de vering staat top. Als Claudia voor de 3e sessie de baan opgaat gaat ze er als een speer vandoor, en in de 2e ronde klapt ze hard op het asfalt. Stomme beginnersfout om zonder bandenwarmers gelijk te knallen, dit zal ze niet gauw nog een keer doen. In de volgende sessie begint ze rustig en  komt ze langzaamaan weer in een goed ritme, en uiteindelijk blijkt dit ook de sessie te zijn dat ze haar snelste tijden rijd, dus je kan wel zeggen dat ze geen last heeft tussen haar oren van de klap…..Na deze sessie besluit ze dat het genoeg is geweest voor vandaag en is ze tevreden over haar 1e trainingsdag van 214.

Christ heeft in 2013 op Spa al een Belgisch kampioenschap wedstrijd gereden en kent de baan dus al een beetje. Hij heeft er zin in en gaat meteen lekker van start en komt snel in een goed ritme. De suzuki voelt goed aan en de vering is top, tevens rijd Christ nu voor het 1st met een slipperclutch op de suzuki wat het sliden wat makkelijker moet maken. Langzaamaan gaat Christ steeds wat harder rijden en wat later remmen en komt de 1e slide er voorzichtig. De 2e sessie zit Christ in een lekker ritme en gaat hij steeds iets harder rond en worden de sprongen wat hoger, deze sessie sluit hij met een lekker gevoel af. In de 3e sessie zit Christ achter Claudia als ze onderuit gaat, hij rijd even mee de baan af en als hij doorheeft dat het goed gaat gaat hij de baan weer op om zijn banden even “schoon” te rijden. Christ komt nu wel in een heel lekker tempo en gaat ronde na ronde door, ondanks dat de banden al wel schoon zullen zijn blijft hij lekker doorrijden. Na ongeveer 45 min gaat hij de baan af en zien wij een zeer tevreden lach op zijn gezicht… Hierna pakt Christ nog een sessie mee en ook deze gaat lekker en het sliden gaat al steeds wat beter dus Christ is tevreden.

Conclussie: de suzuki motoren bevallen heel goed en de vering die op maat gemaakt is door Paul Klop van Hyperpro is helemaal top.

De kop is eraf en we hebben nu nog meer zin in seizoen 2014

Met sportieve groet,

#244 Mister C
#344 Miss. C

Comments are closed.