Seizoen 2016

Seizoen 2016 was top voorbereid!
We hadden alles voor elkaar: de motoren stonden er netjes bij met nieuwe stickers, de leren pakken waren goed, de financiĆ«n waren voor elkaar, wij waren er klaar voor. 
In de winter periode trainen we altijd op de crossbaan om het motor gevoel te behouden en dezelfde technieken te kunnen toepassen bij de Supermoto. 
Helaas werd er abrupt een einde gemaakt aan de goede voorbereidingen. Twee weken voor de eerste wedstrijd werd Claudia bruut van de motor gereden en brak daarbij haar sleutelbeen en had een zware hersenschudding. Hierdoor moest ze haar eerste wedstrijd missen. Wel was ze erbij om Christ te ondersteunen. 
Eind mei kreeg Claudia te horen dat haar contract niet verlengd kon worden ondanks de vooruitzichten op een vast contract. Dit was een harde slag op haar en op het motorseizoen. Wat nu……. 
Na veel solliciteren en overleggen met elkaar hebben Christ en Claudia ervoor gekozen om hooguit twee wedstrijden nog te rijden en de rest van het seizoen te laten schieten om kosten te drukken. 
Den Dungen was hun tweede race en beide waren ze er meer dan klaar voor. Beide gingen goed rond en konden snelle tijden neerzetten. Claudia reed mee met de damescup en reed goed op de tweede plek. Alsof we nog niet genoeg pech hebben gehad hield het motorblok van Claudia het voor gezien 5 min voor het vallen van de finishvlag van race 2. Hierdoor geen podium voor Claudia en ook nog een stukke motor. Christ kon wel podium pakken en daar waren we samen erg blij om. 
Hoe nu verder…..zoveel meer onkosten door het stukke blok maakt het niet makkelijker. Alles uit de kast halen en met hulp van sponsoren en vrienden zat twee maanden later het nieuwe blok weer onder de motor. 
Daarnaast is er nog steeds het probleem dat Claudia geen werk meer heeft. Na lang overleggen hebben we ervoor gekozen dat Claudia een nieuwe HBO studie gaat starten zodat er daarna altijd zicht op werk is. 
Dan de laatste damescup op Lelystad. Christ reed die dag niet en bleef als coach aan de kant. 
Maar ook de laatste wedstrijd ging niet vanzelf: 2 minuten voor de kwalificatie dikke regenbui terwijl de motor op slicks staat. Snel wisselen was er niet bij vanwege mechanische problemen. Claudia had 4 min om te kwalificeren met een slick achter, toch kreeg ze nog een 4de plek eruit geperst. Zowel de eerste als tweede manche mechanische problemen waardoor een 2de plek het hoogst haalbare was. 
Ondanks toch een goed gevoel van de 2de plek een raar gevoel om het vooruitzicht te hebben volgend jaar niet meer te kunnen rijden vanwege de studie van Claudia. 
Met een dubbel gevoel sluiten Christ en Claudia het seizoen af…… 

Comments are closed.