ONK Zelhem 13 april

Claudia:
Vrije training:
Zowel Claudia als Christ zitten in groep B en mogen samen de baan op. Na de eerste paar rondes maakt Claudia veel foutjes op het offroad en is het gevoel er nog lang niet. Het is erg wennen met de slicks op het zand, maar het asfalt voelde goed.
Claudia sluit de training totaal niet tevreden af met een 1:37.

Kwalificatie:
Niet tevreden van de vrije training gaat Claudia er met goede moed voor en rijdt Christ haar nog even voor in het off road. Dit helpt erg goed en Claudia kan snel haar ritme weer vinden. Met dezelfde techniek om 2 rondes te knallen en dan even rust te pakken ziet ze de ronde tijden op het pitbord steeds lager worden. Als ze in een snelle ronde zit ziet ze dat Christ voor haar de baan op komt. Helaas rijdt Christ in de weg en kan de snelle ronde gecanceld worden. Gelukkig is er nog genoeg tijd voor nog een paar rondes.
Claudia sluit de kwalificatie af met een 1:28. Dik 9 sec eraf gereden, Zeer tevreden.

Race 1:
Startend vanaf plek 17 staat Claudia in het midden van de meute. Een moeilijke plek om te starten, maar we gaan ervoor. De twee rijders die voor haar staan hebben bijna dezelfde ronde tijd en dus mogelijkheid tot een mooie wedstrijd. Als de lampen uit gaan zit Claudia er goed bij. Ze kan de rijders voor haar goed bij houden en het bied perspectief. Helaas in ronde 3 slaat de motor af bij het ingaan van het offroad en hierdoor was Claudia de aansluiting compleet kwijt. Toch gaat ze er nog vol voor om niet laatste te finishen. Ze weet nog 2 rijders in te halen en finisht als 18de.

Race 2:
Vanaf plek 18 staat Claudia aan de binnenkant van de baan en dit is een mooie plek om te starten. Ook deze start is Claudia goed weg en kan de andere rijders naast haar blokken. In de eerste rondes komt ze door als 11de en is daar super blij mee. Nu proberen deze plek vast te houden. Ze is in strijd met de rijder achter haar en die tikt haar aan de kant waardoor de motor weer afslaat. Snel probeert Claudia de motor te starten en dit gaat aardig. Ze heeft wel wat plekken verloren en gaat weer in de achtervolging. Nog geen 4 rondes later word ze er bruut af gereden door de nummer 2 rijder en Claudia valt in het offroad gedeelte. Het kost veel tijd om weer op de baan te komen en de motor te starten. Helaas ligt Claudia hierdoor weer achteraan en kan dus net als in race 1 weer opnieuw beginnen. Pislink zet Claudia opnieuw de achtervolging in en probeert nog een rijder te pakken. Ze kan nog 2 rijders pakken en eindigd weer als 18de.
Boos en zeer teleurgesteld komt Claudia binnen en die moet even stoom afblazen na alle acties die haar haar mooie plek hebben gekost.

Christ:
Vrije training:
Christ gaat rustig de baan op om de baan goed te verkennen aangezien het offroad gedeelte anders is dan vorig jaar. Christ kan redelijk goed wennen aan de baan en sluit tevreden de vrije training af met een snelste tijd van 1:27

Kwalificatie:
Christ heeft er zin in en rijd 1st Claudia nog even voor om een andere “lijn” te laten zien. Na 3 ronden gaat Christ zijn eigen gang en zet aan voor een paar snelle ronden. Al snel merkt hij dat de voorrem na 3 ronden “sponzig” wordt, dit houd in dat er steeds minder remdruk is en er niet meer op het laatste moment geremd kan worden. Dit maakt het lastiger om snellere rondetijden neer te zetten. Aan het eind van de kwalificatie heeft Christ een 7e plek met een snelste tijd van 1:23.

Race 1:
Vanaf de 7e startplek heeft Christ een redelijk goede start en gaat als 5e het offroad in. Helaas maakt de rijder voor hem een paar fouten en gaat van rechts naar links over de baan zodat Christ moet remmen en een ander er voorbij kan. Christ wordt de ronde erop eruit geremd omdat de rem weer sponzig wordt. Hij zet de achtervolging in en merkt nun dat hard en scherp insturen niet echt soepel wilt. Binnen 5 ronden heeft Christ toch weer 2 plekken weten terug te pakken omdat hij sneller is in het offroad gedeelte. Christ komt als 5e over de finish met een snelste tijd van: 1:23
Race 2:
Vanaf plek 5 is Christ gebrand op een goede start, en hij gaat als 3e het offroad in. Christ pakt hier de 2e plek over maar wordt tegelijkertijd zelf ingehaald en ligt dus weer 3e. Bij start/finish ziet hij het pitbord niet en snapt er niks van, de ronde erop weer geen pitbord maar Christ ziet wel Ronald heftig wijzen naar de overkant. Hij ziet nog net zijn rijnummer staan bij de officials. Hij heeft een valse start gemaakt( later op de beelden is het niet te zien) en weg 3e plek. Als 9e mag Christ de baan weer op en gaat vol in de achtervolging. Ronde na ronde loopt hij in en kan nog 2 rijders inhalen en komt als 7e over de finish met een snelste tijd van 1:23

Conclusie:
Claudia:
Blij met de progressie die ze geboekt heeft maar de teleurstelling overheerst wel gezien de pech die ze de twee races heeft gehad.

Christ:
Een revissie set is besteld om de rem weer goed te krijgen en inmiddels is de motor bij Paul Klop van Hyperpro geweest om de achterkant iets op te hogen. Nu weer veel trainen en verder met het fine tunen van de motor.

Op naar 25 mei ONK Rockanje.

Comments are closed.