ONK Rockanje 25 mei

ONK Rockanje 25 mei

Op zaterdagavond lopen we alvast een ronde over het circuit. We zien meteen dat dit een heel snel en smal stratencircuit is. Het offroad ziet er glad maar uitdagend uit, en we proberen alvast de snelste lijn te verzinnen.

Claudia:
Vrije training/ kwalificatie

Vandaag is voor 1 keer het schema weer zoals vorig jaar, dus 10min vrije training met meteen de kwalificatie er achter aan.
Claudia begint daarom lekker rustig om de baan goed te verkennen. Ze komt erachter dat zowel het offroad gedeelte als de klinkers spekglad zijn. Helaas gaat ze hierdoor in de training/ kwalificatie 3x onderuit in het offroad. Als de kwalificatie begint zet ze toch aan voor een goede tijd. elke doorkomst van haar zien we ook snellere rondetijden. Met een snelste tijd van 2.07.3 staat ze op een 16e plek van de 19.
Doordat er wat rijders naar de A klasse verschoven zijn start Claudia nu vanaf plek 10 van de 14.

Race 1:
Startend vanaf plek 14 probeert Claudia haar concurent Arjen Ros bij te houden. Al snel zitten ze achter elkaar en Claudia probeert meerdere keren er voorbij te gaan. Arjen kan goed blokken en wist elke keer Claudia net te slim af te zijn. Een enkele keer word Claudia ingehaald door een snellere rijder waardoor ze het gat naar Arjen weer moet dicht rijden. Tactisch wil ze de laatste bocht Arjen gaan pakken. Helaas word ze net in de een na laatste ronde in gehaald en moet ze weer een gat dichten. Maar dit lukt er goed en ze zit strak achter Arjen. In de laatste bocht kiest ze voor de binnenkant omdat Arjen iets wijd loopt, maar hij kan het gat net dichten en Claudia kan er niet voorbij. Een leuke race en hopelijk de tweede race er wel voorbij. Claudia finisht als 11de.

Race 2:
Startend vanaf p11 probeert Claudia gelijk voor Arjen terrecht te komen. Helaas word ze in het offroad bruut afgesneden door een andere rijder en haar motor slaat af. Het duurt erg lang voordat de motor pas weer loopt en Claudia is de aansluiting compleet kwijt. Met een achterstand van 1,5 minuut probeert ze nog het gat te dichten. Helaas is het gat echt veelste groot en rijdt ze de race gewoon uit. Geen risico’s meer nemen en gewoon lekker rijden. Claudia eindigd als laatste.
Erg balen, maar we weten nu dat Claudia veel brutaler moet worden en zich niet meer zo aan de kant moet laten drukken. Dit is een leerpunt waar ze hard aan moet gaan werken.
Toch heeft Claudia er nog 3 sec van haar tjid weten te rijden.
Snelste tijd: 2:03, 6.

Christ:
Vrij training/kwalificatie:

De week voor de race had Christ problemen met zijn voorrem, we hebben de rem gereviseerd in de hoop dat de problemen verholpen waren. Helaas zijn we hier lang mee bezig geweest omdat de rem niet op druk wilde komen. Met nog weinig vertrouwen in de rem gaat Christ rustig de baan op. Na wat testen en het rempunt steeds later te leggen merkt Christ dat de rem goed op druk is en weer goed vertrouwen geeft.
Rustig bouwt hij zijn rondetijden op en weet een goede tijd neer te zetten van 1:53,1.
Race 1:
Christ starte vanaf plek 18, en al bij het uitgaan van de lichten ging het niet lekker.
De rijder voor hem bleef een fractie te lang stilstaan en hij kwam dus ook meteen in het gedrang, hierdoor besefte hij meteen dat het wel heel smal is hier, en met zijn beenbreuk van vorig jaar (bij de start gebeurd) in zijn hoofd, deed hij voorzichtig aan. Na ronde 1 lag hij 27e ongeveer. Nu aanzetten en even wat plekken goed maken, ronde na ronde worden er meerdere rijders ingehaald. Dan komt Christ achter Mario Brandinga te zitten en hij is sneller maar komt er niet zomaar voorbij. Hij is in het offroad wel sneller maar dat ziet Mario ook dus die gooit goed de deur dicht. Ronde na ronde is hij aan het prikken en aan het kijken waar hij er voorbij kan. Na ongeveer 10min. achter Mario gereden te hebben gaan ze weer samen het offroad in en na de grote tafelberg ziet Christ zijn kans schoon en geeft net even wat meer gas erbij en springt langs Mario, hij is erlangs en kan meteen de deur goed dicht gooien. Nu flink op het gas zodat Mario er ook achter blijft….. De volgende rijder is al in zicht en wordt met 2 ronden binnen gehaald en er uitgeremd bij het ingaan van het offroad. In de verte rijd de volgende die ingehaald moet worden. Ronde na ronde komt Christ dichterbij en nu ziet hij dat het Johhny Nieboer (teamgenoot van Mario ) is, je komt ook echt niet van dat team af he 🙂 Christ is sneller maar ondanks al zijn pogingen houd Johhny het toch vol tot aan de finishvlag, en daardoor wordt Christ 18e.

Race 2:
Vanaf de 18e plek is Christ nu iets beter weg maar verliest nog wel een plek of 3, hij zit meteen weer achter Mario Brandinga. En net als in race 1 zijn ze weer ronde na ronde met elkaar in gevecht. In ronde 3 zit Christ er dicht achter en is aan het bedenken waar die de suzuki er voorbij wilt steken, maar dan vlak voor hem knalt Mario tegen de container (waar ze een brug overheen hebben gelegd) en vliegt er met een flinke highsider vanaf. Zo kan Christ er wel heel makkelijk langs… Op naar de volgende rijder voor hem, maar dan in de ronde erna heeft de suzuki ineens geen koppelingskabel meer, dus moet er zonder koppeling geschakeld worden( dat is omhoog geen probleem maar terug niet erg fijn). Ondanks dit loopt Christ toch in op de rijder voor hem maar dan komt het offroad weer en slaat de motor af f#*$#ng…. snel starten volgas geven en in zijn 1e versnelling trappen, ja hoor de suzuki gaat weer vooruit maar nu wel op de 28e plaats. Na 2 ronden wordt de race afgevlagd met de rode vlag omdat Mario toch wel een ambulance nodig heeft. Inmiddels weten we dat het gelukkig goed gaat met Mario en dat we in Boekel de strijd weer vol aan kunnen gaan 🙂

Conclusie Christ:
Heel snel en smal straten cricuit. Door de crash vorig jaar bij de start is het starten nu toch echt wel wat enger. Tof weekend gehad met 2 mooie wedstrijden, iedereen weer bedankt.

Conclusie Claudia:
Niet mijn “soort” circuit, gelukkig wel redelijk goed kunnen uitrijden. Op naar Boekel waar ik een stuk brutaler ga proberen te rijden.

Comments are closed.