ONK Lelystad 30 maart

Het is dan echt zo ver; het eerste ONK weekend kan beginnen!

Zaterdag:
Op zaterdag is er een trainingsdag en daar maken Christ en Claudia dan ook goed gebruik van.
Claudia:
De motor van Claudia moest even ingereden worden na een service beurt maar daarna kan het gas erop. In de tweede sessie is het weer even wennen, na een paar keer op de crossbaan gereden te hebben is Supermoto weer even aanpassen.
Na een wat stroeve eerste sessie gaat de tweede sessie voor Claudia al een stuk beter. Ze heeft snel weer een ritme te pakken en voelt zich vertrouwd op de Suzuki.
Het off road gedeelte is nog wel even wennen, maar langzaam aan gaat dat ook steeds beter.
In totaal 4 sessies gereden te hebben is het een goede trainingsdag geweest en houdt ze het voor gezien voor vandaag.
Christ:
Na het inrijden van de motor van Claudia gaat Christ samen met Claudia de baan op. Na even achter Claudia gereden te hebben gaat het gas erop. Het is wel flink wennen na zo’n tijdje weer niet gereden te hebben. Het gevoel is nog niet gelijk terug, maar we hebben er vertrouwen in dat dat wel goed komt.
Het is erg te merken dat Christ lang niet mocht trainen ivm zijn blessure en dat merkt Christ erg aan zijn bovenarmen die snel opgepompt raken.
Ook Christ rijdt 4 sessies en houdt het daarna voor gezien, morgen weer een nieuwe dag.
Niet al tevreden sluit hij de dag af. Hij had graag harder gereden, maar gezien zijn achtergrond met zijn been blessure heeft hij het erg goed gedaan.
We hebben geen tijden bij gehouden voor vandaag.

Zondag
Claudia:
Verwacht veel zenuwen te hebben, gelukkig valt dat erg mee voor Claudia. Ze heeft er veel zin in en wil vooral het lol hebben op plaats 1 zetten. Bij de vrije training kan ze haar ritme al snel vinden en rijdt lekker rond. Snelste ronde: 1:35,4
In de kwalificatie wil Claudia proberen elke keer 2 rondes aan te zetten en dan weer even te ontspannen. Dit gaat erg goed nadat ze op het pitbord ziet staan dat ze een 1:32,3 rijdt. Nadat ze er nog een keer voor gaat zitten weet ze er een 1:30,7 uit te persen.
Erg blij mee want vorig jaar was haar snelste tijd een 1:31,9 dus nu al vooruit gang.
Dan staat echt de eerste wedstrijd voor de boeg en Claudia mag starten op P21 van de 24 rijders. Blij niet achteraan te staan, maar ook spannend om in de meute te staan.
Race 1:
Proberen te ontspannen en veel lol te hebben gaat ze de baan op. Christ staat in dezelfde groep en dat is dan ook een richtlijn om Christ bij te houden in de eerste paar bochten.
De lampen gaan aan en Claudia is goed weg. Ze start aan de buitenkant en maakt goed gebruik van de ruimte buitenom. In de eerste ronde komt ze als 13de door.
Helaas kan ze het tempo van de andere rijders niet bij houden en word langzaam door de anderen ingehaald. Na een goede strijd met een rijder die dezelfde tijd rijd kan Claudia er goed voorblijven en eindigd als 20ste.
Race 2:
Helaas is P20 aan de binnenkant van de baan en dat maakt de eerste bocht erg lastig. Bij het opstellen is het plekje voor haar nog leeg en mag ze doorschuiven naar voren. Nu staat ze direct achter Christ en zal proberen hem voorbij te gaan in de eerste bocht. Als de lampen uitgaan zit ze naast het achterwiel van Christ, maar door de krappe ruimte kan ze er niet langs in de eerste bocht. Wiel aan wiel gaan Christ en Claudia achter elkaar aan de eerste bocht in. Claudia komt als 18de de eerste ronde door en probeert aan te haken bij de jongens voor haar, maar deze zijn net een tandje te hoog gegrepen. Snel eigen ritme pakken en deze vast houden voor de wedstrijd. Al redelijk leeg op de helft van de race heeft ze een goede voorsprong op de rijder achter haar en kan goed haar eigen tempo rijden. De top 10 haalt haar nog in, maar ze gaat goed aan de kant voor de snellere jongens zodat ze geen last van haar hebben. Vol trots komt ze als 20ste over de streep!
Overall 2x 20ste geworden in de race en in het dagklassement op plek 41 van de 48.
Christ:
We mogen vandaag zelf kiezen in welke groep we gaan trainen en dus gaan Christ en Claudia samen de baan op. Christ kijkt in de vrije training hoe de motor aanvoelt en de baan erbij ligt. In de kwallificatie gaat hij er goed voor zitten, maar na 3 ronden voluit merkt hij al dat de conditie helemaal weg is…… Zijn boven armen pompen helemaal op en ook zijn schouders gaan verkrampen. Christ probeert nog om alles eruit te halen maar komt helaas niet verder dan een tijd van: 1.26.2. Hij staat hiermee op de 12e plek in de nationale B groep.
Race 1:
Als de lampen uitgaan heeft Christ een goede start maar hij omdat hij helemaal aan de binnenkant zit komt hij in de verdrukking en kan nergens heen. Hij kan goed aansluiten bij de groep voor hem. Na 6 ronden beginnen ze langzaam weg te rijden voor Christ. De ronde tijden zakken heel langzaam omdat hij helemaal leeg is (Christ, niet de motor). Gelukkig heeft hij genoeg voorsprong op degen achter hem en kan de race op p12 uitgereden worden.
Race 2:
Wederom een goede start maar weer helemaal klem aan de binnenkant. Christ heeft nu een groepje van 5 man achter zich. Ronde na ronde kan hij het groepje achter hem houden, maar dan komt de 1e er langs en Christ kan hem net niet bijhouden. een paar ronden later komt de 2e rijder ervoorbij en ook deze rijd langzaamaan weg. Elke bocht is de volgende rijder aan het prikken en laat zijn voorwiel zien maar dezekomt er niet meer voorbij. Christ finished deze race op p10.

Conclusie:
Claudia heeft goed gereden in haar 1e wedstrijd en meteen een mooi persoonlijk record gereden. Claudia gaat nu heel veel op het offroad trainen omdat ze daar nog wat teveel tijd laat liggen.
Christ gaat zodra het weer mag van de fysio zware conditie training volgen om het gat van 2,3 sec wat hij nu had weg te halen.

Op naar 13 april voor de volgende wedstrijd in Zelhem, uiteraard is iedereen welkom bij CCRacing voor een drankje en een praatje en mooie gave races.

Comments are closed.