ONK Lelystad 14 september

Claudia
Vrije training:
Na weer even wennen aan de korte bochten van t circuit probeert Claudia alvast een goede tijd neer te zetten. Beginnend met een 1:45 en niet tevreden gaat ze er even goed voor zitten en ze ziet haar tijden op het pitbord steeds meer zakken. Aan het einde van de training is de snelste tijd een 1:35,2 Tevreden kunnen we naar binnen.

Kwalificatie:
Claudia wacht even met de baan op gaan zodat er meer ruimte is om een tijd neer te zetten. Maar als ze ervoor gaat zitten loopt het niet lekker. Ze heeft problemen met het schakelen. In het off-road stuk voor de spring bult wilt ze schakelen en de motor komt plots in zijn vrij, hierdoor valt ze bij de landing bijna over haar stuur. Toch maar even naar binnen en kijken wat er mis is. Als ze binnen komt staat Ronald al te wachten en vraagt wat er is. Hij kijkt even of hij wat kan opmerken maar dat kon hij niet zo snel. Met nog maar 8 min op de klok kiest Claudia ervoor om weer de baan op te gaan en het te proberen. Helaas nog geen twee bochten later schiet haar koppeling los, ze moet noodgedwongen rechtdoor het gras in. De motor slaat af en ze krijgt hem niet van zijn plek. Na wat hulp van de baco krijgt ze hem in zijn vrij, maar mag helaas niet de baan oversteken ivm veiligheid. Ze moet wachten tot de sessie voorbij is. Weg kwalificatie, want de snelste tijd was een 1:39,4. Totaal niet tevreden, maar dit was onmacht.

Race 1:
In verband met de slechte kwalificatie moet Claudia van p14 starten van de 15. Nu moet ze proberen een goede start te maken zodat ze gelijk plekken kan winnen. Na de opwarm ronde staan we erg lang te wachten om te starten. Er blijkt olie op de baan te liggen. Dit word eerst weg gehaald voordat we mogen starten. Na nog een opwarm ronde, mogen we dan eindelijk van start. De lampen gaan uit en Claudia is zeer goed weg. Ze kan 6 man buiten om pakken en kan de deur goed dichthouden in de bochten erna. 3 rondes kan ze het vasthouden om de snellere rijders achter haar te houden, maar dan in het off-road komt er eentje langszij. Toch kan ze nog eerder de kombocht in, maar voor het einde van het off-road probeert ze later te remmen, maar dat werd fataal. Ze haalt de bocht niet en komt op het vieze en gladde stuk buiten de baan. Ze remt zich onderuit. De andere rijders kunnen er makkelijk langs en ze pakt de motor op en gaat weer in de achtervolging.
Helaas is het gat te groot om ze nog in te halen, maar ze probeert het toch. Op het pitbord ziet ze dat ze 20 sec achterstand heeft. Dit weet ze terug te brengen naar 12 sec, maar dan is het niet meer te behappen. In de linkerbochten op de baan glijdt ze een paar keer weg en ze kiest ervoor om de race op deze plek uit te rijden. Snelste tijd: 1:33,1 Toch nog sneller dan de training.
Bij terugkomst bij de bus zien ze aan de voorband dat de linkerkant helemaal op is en daardoor het probleem onstond in de linkerbochten. Snel word de band gewisseld voor race 2.

Race 2:
Met een verse voorband toch weer even proberen vertrouwen te krijgen. Startend weer van p14 probeert Claudia hetzelfde trucje als in race 1. Als de lampen uitgaan is ze goed weg, maar dan blijft de rijder voor haar stil staan. Ze ziet het net op tijd, maar moet van haar gas en uitwijken. Hierbij knalt ze nog met haar handkap tegen de rijder voor haar op, maar ze kan wel verder. Helaas met een achterstand moet ze achter de rest aan. Toch kan ze nog een paar rijders pakken, maar na een paar rondes merkt Claudia dat ze zich teveel heeft gegeven in race 1 en al helemaal leeg is. Op karakter rijdt ze de race uit, maar kan geen plaatsen verder meer winnen. Ze eindigd als 12de. Snelste tijd; 1:37,0

Conclusie:
Claudia:
Een moeilijke dag met technische problemen, maar ook fysieke problemen. De twijfel slaat toe of de motor wel bij haar past. Met gemende gevoelens gaat ze naar huis.

Comments are closed.