ONK Enter 24 augustus

Claudia
Vrije training:
In verband met het klassement moet Claudia in de A klasse trainen en kwalificeren. Ze staat 27ste in het klassement en de eerste 30 rijders moeten starten in de A. Toch wel wat zenuwachtiger dan normaal stapt ze op de motor en gaat achter Christ aan. In de eerste paar rondes komt ze moeilijk door het off-road en gaat ook een paar keer onderuit. Geen goede vrije training. Snelste tijd: 1:46,1

Kwalificatie:
Voor de kwalificatie van de B groep komt een andere B rijder naar Claudia toe en zegt dat we ook in de B groep mogen kwalificeren, maar dat betekent wel gelijk nu de baan op. Ronald en Christ maken de motor klaar en Claudia kleed zich snel om. Hopelijk een betere drive doordat het op de baan rustiger is en er minder snelheids verschil is. Ze kan beter in haar ritme komen en ziet de tijden langzaam aan zakken. Helaas is er wel 1 snelle rijder die haar bruut aan de kant beukt in het off-road. Dit blijkt later de lokale crosser te zijn. Maar dan nog niet netjes. Ze geeft dit ook aan aan de monteur van de rijder.
Heel sportief komt later de rijder even zijn excuses maken voor de wat onsportieve inhaal actie. Netjes!.
Snelste tijd 1:40,2

Race 1:
De groepen worden ingedeeld en de B groep is klein, maar 9 rijders. Claudia mag starten van p7. Bij de start krijgt Claudia haar start assist niet in, waardoor de start ook minder goed gaat. Ze kan haar plek behouden, maar geen plekken winnen. De groep zit dichtbij elkaar als ze het offroad in gaan. In de eerste bocht gaan er twee rijders onderuit in de binnen bocht waardoor de rest via de buiten bocht er langs wilt. Zowel Claudia als Kate komen samen met nog een rijder vast te zitten in elkaar. Na wat duwen en trekken kan Claudia er tussen uit en weer achter Arjen aan. Als ze strak achter Arjen zit remt Arjen hard in de bocht en is Claudia net te laat met de koppeling vast te pakken waardoor haar motor af slaat. Het duurt even voordat ze hem aan heeft en heeft een gat op de rest. Ze weet dit binnen 3 rondes dicht te rijden, maar wil er dan te gehaast voorbij en valt in de eerste bocht in het off-road onderuit. Snel pakt ze haar motor weer en zet de aanval weer in. Weer met een achterstand gaat ze ervoor zitten. Binnen 4 rondes is ze weer bij, maar ook dan maakt ze een fout in de het laatste stuk off-road. Ze wil te graag er voorbij. Helaas dit ging niet. Na 2 keer flink aangezet te hebben besluit ze de race op deze plek uit te rijden. Boos op zichzelf en vol frustratie komt ze weer binnen. Geeindigd als 9de met een snelste tijd van 1:36,7

Race 2:
Op de tijdenlijst is te zien dat Claudia sneller is dan een paar andere rijders en dan maakt de mogelijkheid groter om toch weer te starten, ondanks dat ze al behoorlijk leeg is. Startend van p9 probeert ze haar start assist er weer op te zetten, maar ook dit maal wil het niet lukken. Snel gaat ze klaar zitten voor de start en probeert zo goed mogelijk mee te komen. Ze kan goed mee en kan Kate binnendoor in de derde bocht pakken. Ze haakt aan bij Arjen en blijt verstandig op een kleine afstand om te kijken waar ze er voorbij kan. Arjen kan erg goed defensief rijden en Claudia kan steeds geen gaatje vinden. Ingaan off-road is Claudia sneller, maar als ze probeert hem links voorbij te gaan kiest hij snel een ander spoor en kan ze er niet voorbij. Dit gaat rondes achter elkaar door, maar dan maakt Arjen een fout en de motor slaat af. Claudia heeft een spoor ernaast waardoor ze er goed langs kan. Nu rustig blijven en je eigen ding doen. Na 2 rondes merkt ze dat ze een gat heeft op Arjen, maar daar komt Kate weer aan. Ze rijdt op een 2-takt en is dus goed te herkennen aan het geluid. Claudia probeert zo defensief mogelijk te rijden, maar dit kost ook tijd. Helaas is Kate slim en weet een gaatje te benutten en steekt hem er voorbij.
Een mooie race ondanks de vermoeidheid. Claudia eindigd als 8ste met een snelste tijd van 1:39.6

Christ:
Met maar 1punt voorsprong op #232 Willem Dijkstra zal het gas er flink op moeten vandaag.
Het is zeker Christ zijn bedoeling om de voorsprong op Willem groter te maken.

Vrije training:
Christ heeft vorig jaar hier niet gereden omdat hij nog in een rolstoel zat. Hij weet al dat er 1 kleine verandering is met vorig jaar en dat is het offroad, het bestaat nu uit 2 stukken dus dat moet wel gunstig zijn voor hem.
De baan wordt rustig en goed bestudeerd en de goede lijnen worden meteen gezocht met de Suzuki. Dit lukt redelijk wat ook deels komt door het nieuwe stuur en de stuur verhogers.
De training wordt tevreden afgesloten door Christ met een tijd van: 1.29min.

Kwalificatie:
Christ gaat er meteen goed voor zitten en komt al vrij snel in een lekker ritme. De baan is wel heel zwaar en vrij technisch met een paar moeilijke krappe bochten. Vooral de “rotonde” bocht kan hij pas later op het gas dan hij wilt, want anders breekt elke keer de achterkant uit. Het offroad gaat steeds beter en sneller en de rondetijden gaan redelijk snel naar beneden. De kwalificatie vliegt voorbij en ondanks dat Christ redelijk tevreden is vind hij het jammer dat hij niet heeft kunnen aanpikken bij iemand die net iets sneller is. De kwalificatie wordt afgesloten met een tijd van: 1.27min.
Helaas kon Willem niet in zijn ritme komen en zat hij in de B groep, dus Christ zou behoorlijk wat punten uit gaan kunnen lopen.

Race 1:
De lampen gaan uit en de start van Christ is eindelijk weer een beetje goed.
Het tempo ligt in de 1ste 2 ronden net iets te laag en Christ zet extra aan. In ronde 3 gaat de hemel ineens open en komt er flink veel regen naar beneden, ondanks dat hij op slicks staat komt er toch een goed race ritme in en er worden wat mensen ingehaald. Christ komt achter #309 Ronny Anthoni en kan goed in zijn tempo mee. In het offroad gedeelte is Christ wel iets sneller maar kan er elke keer net niet voorbij. Dan lukt het toch en Christ kan Ronny eruit remmen. Met nog 2 ronden te gaan heeft Christ Ronny en #269 Tom Rutten vlak achter zich, en bij het ingaan van het offroad slaat de Suzuki af…….. Hierdoor verliest hij de 2 plekken weer en kan deze helaas niet meer terug pakken.
Christ komt als 22ste over de finish met een snelste tijd van: 1.31min.

Race 2:
Deze race blijft droog en Christ weet dat er snellere rijders achter hem staan dus zal hij wat plekken gaan verliezen. De lampen gaan uit en Christ heeft eindelijk een goede start en haalt een aantal mensen buitenom in. Hij zet meteen aan en kan zijn plek een aantal ronden vast houden totdat de 1ste snellere rijders al langszij komen. Wederom komt Christ achter #309 Ronny Anthoni te zitten. Op het asfalt gedeelte loopt Ronny elke keer iets weg om vervolgens in het offroad weer terug gehaald te worden. Dit gaat ronde na ronde zo door en Christ is echt aan het kijken waar hij Ronny kan inhalen. In het offroad pakt Christ een ander spoor maar helaas gaat Ronny op het laatste moment ook dat spoor in en komt iets stil te vallen, Snel stuurt Christ naar een ander diep spoor maar dit spoor is zo diep dat het stuur van de Suzuki omklapt en Christ onderuit gaat. De Suzuki ligt bovenop zijn been en hij krijgt deze er dus ook niet af. Snel komt er een marshall om hem te helpen en kan Christ weer verder. Helaas heeft dit hem wel veel plaatsen gekost. Vol in de achtervolging weet Christ nog wat plekken terug te pakken en komt als 24ste over de finish.
De snelste tijd van deze race: 1.27min. Dankzij vandaag heeft Christ nu 22punten voor op #232 Willem Dijkstra.

Conclusie:
Claudia
Niet tevreden, vaak valpartijen en te graag willen. Ook fysiek lijkt het steeds meer een gevecht te worden met de motor. Met dubbel gevoel sluit ze de dag af.

Christ:
Lekker gereden en veel vertrouwen in de motor gekregen onder moeilijke (regen met slicks) omstandigheden.
Het nieuwe stuur en de verhogers werken goed en eindelijk weer wat meer vertrouwen in het starten.
De 22punten voor op #232 Willem Dijkstra zijn hard nodig want de volgende race is op het circuit van Lelystad en dat circuit ligt Christ niet.

Comments are closed.