ONK Boekel 6 juli

ONK Boekel 6 juli

Claudia
Vrije training:
Zoals van ouds kan Claudia in de vrije training niet lekker rond komen. Het gevoel is niet goed en de tijden zijn er ook niet naar. Hopelijk op naar een betere kwalificatie. Snelste tijd: 1:30,1

Kwalificatie:
Na even bij de Inters gekeken te hebben om het off road deel beter door te krijgen gaat ze met goede moed de kwalificatie in. In de 20 minuten kan ze een goed ritme vinden. Op het pitbord is te zien dat de tijden zakken en het vertrouwen komt terug. Ondanks dat is het niet de baan waar Claudia zich veilig genoeg voelt om voluit te gaan en ze houdt een marge. Dit is nog een punt wat Claudia vaker dwars zit. Duidelijk nog verbeterpunten! Snelste tijd: 1:25,2

Race 1:
Na een samenvoeging van groep A en B is groep B wat kleiner als bij de kwalificatie en training. Het is nu een groep van 15 en Claudia start als 12de.
Als de lampen uitgaan is Claudia zeer goed weg. Een rijder voor haar blijft staan en ze kan er net langs heen rijden. Als ze de eerste bocht in gaat schrikt ze van haar plek. Ze rijdt 4de. Helaas is het tempo van de andere rijders duidelijk hoger en 1 voor 1 komen de anderen haar voorbij. Ondanks dat ze verdedigend probeert te rijden, komen ze er toch langs. Rond de 9de plek kan ze haar plek vast houden en is nog in strijd met een paar rijders. Zo komt een andere rijder haar voorbij, maar door een fout van die rijder kan ze hem weer terug pakken. Ze komt als 9de over de finish met een snelste tijd van 1:23, 4.

Race 2:
Startend van plek 9 probeert ze weer goed te starten, helaas is deze start niet zo goed als de vorige en ze komt licht in de verdrukking. Toch probeert ze aan te pikken bij de snellere rijders om haar eigen tempo ook te verhogen. Met moeite kan ze 1 rijder bij houden, maar helaas gaat ze op de achterkant van het circuit onderuit. Snel kan ze haar motor oppakken en weer verder rijden. Gelukkig heeft ze geen plek verloren. Dan begint het plots te regenen. Via het pitbord is te zien dat ze een grote voorsprong heeft op degene achter haar en ze kiest eieren voor haar geld. De wedstrijd gestaag uitrijden en de punten pakken. Ze komt als 11de over de finish met een snelste tijd van 1:25,8.

Christ±
Vrije training:
De baan lag er redelijk bij dus Christ besloot om rustig de goede lijn te gaan zoeken.
Hier en daar merkte hij toch wel wat natte plekken nog op en het offroad was helaas korter dan vorig jaar, dat is jammer aangezien hij daar vaak tijd goed maakt. Hij zoekt Willem Dijkstra op aangezien dat zijn grootste concurrent is met 3punten meer.
Aan het eind van de vrije training is Christ nog niet echt tevreden en doet nog wat aanpassingen aan de Suzuki.
De snelste tijd 1.23min.

Kwalificatie:
Christ gaat er meteen lekker voor zitten om langzaamaan in een steeds beter tempo te komen.
De aanpassingen aan de Suzuki lijken goed te zijn en er komt steeds iets meer vertrouwen.
Ronde na ronde gaat de tijd naar beneden, en Christ gaat nog even flink pushen tegen het einde.
Bijna de hele kwalificatie rijd hij alleen en kan zich dus niet optrekken aan de snellere rijders.
Redelijk tevreden komt Christ de baan af met een snelste tijd van 1.19min en de 21e startplek, Willem Dijkstra staat op plek 23.

Race 1:
De lichten gaan uit en Christ zijn gas gaat niet open…… Wat een super slechte start (nog steeds te voorzichtig) en als laatste de 1e bocht in.
Meteen herpakt hij zich en komt al bij degene voor hem aan, deze wordt er mooi uit geremd. In de 1e ronde zijn er links en rechts wat kleine valpartijen waar Christ mooi omheen kan rijden (toch voordeel zo slecht starten 🙂 ). Inmiddels ziet hij Willem rijden en ja dat is natuurlijk de rode lap deze dag… Ronde na ronde komt hij dichterbij en in het offroad kan hij de Suzuki erlangs sturen, dan begint er een leuke strijd tussen de 2 rijders. Willem probeert het elke bocht weer en vooral met uit accelereren is zijn Ktm een stuk sneller maar Christ kan alle aanvallen goed blokken.
Met nog een paar minuten te gaan kan Christ nog een keer versnellen en helaas voor Willem kan hij net niet volgen, tevens heeft Christ net wat meer geluk met het inhalen van de rijders die gelapt gaan worden. Christ kan een klein gaatje slaan en dit blijkt genoeg.
Na race 1 blijkt Christ precies 3punten ingelopen te zijn, dus dat beloofd wat voor race 2.
Snelste tijd 1.17min.

Race 2:
De start van Christ is al iets beter maar nog niet zoals het moet zijn.
Ronde 1 gaat weer zonder kleerscheuren gelukkig, wel zit Willem al in het achterwiel van Christ.
Bij het aan remmen van de hairpin zet Willem de Ktm mooi naast de Suzuki van Christ en bij het uit accelereren komt hij ervoor bij. Dit kan Christ natuurlijk niet laten gebeuren en remt Willem 2 bochten verder eruit en gooit meteen de deur dicht.
Het begint iets te regenen en omdat de motoren op slicks staan raakt Christ uit zijn ritme en na 1 ronde super verdedigend gereden te hebben komt Willem er toch weer langs. Christ probeert aan te haken en dit lukt gelukkig meteen. 3 ronden zit Christ erachter maar ook hij komt weer in zijn ritme en begint zijn Suzuki bij Willem ernaast te zetten. Willem kan nog een paar keer mooi de “deur” dichtgooien maar dan ziet Christ een heel klein gaatje in het offroad en zet brutaal zijn Suzuki langs de Ktm. Zo hij is er weer voorbij maar 2 bochten later komt Willem er alweer voorbij om een bocht later Christ weer langszij te zien komen. Elke maar dan ook echt elke bocht wisselen de rijders van plek, het gaat er hard maar erg netjes aan toe. Ronde na ronde halen ze samen ook nog een aantal rijders voor hun in. Het blijft echt stuivertje wisselen en niemand durft te gokken wie er van de 2 als 1e over de finish zal komen. Met nog een paar minuten op de klok te gaan probeert Christ een iets andere lijn in het offroad en dit pakt goed uit want Willem moet een heel klein gaatje laten vallen. Christ heeft dit niet door en blijft volop pushen. Uiteraard blijft ook Willem vol ervoor gaan met zijn Ktm en het gaatje wordt weer iets kleiner. Nu komen de achterblijvers weer in zicht en Christ kan er redelijk makkelijk langs. Met nog 2 minuten op de klok kan Willem er helaas net niet bij een achterblijver langs en wordt iets geblokt, dit is voor Christ het gaatje wat hij hoopte te krijgen. Als de finish vlag valt heeft Christ niet door dat hij een gaatje heeft op Willem maar hij zit ervoor en dat is het belangrijkste…..
Snelste tijde: 1.17min.
Dit was echt de mooiste race van het jaar voor Christ omdat hij eindelijk volop strijd heeft gehad over de volle 20minuten. Tevens is de achterstand van 3 punten op Willem Dijkstra omgezet in 1 hele punt voorsprong 🙂 dit zal dus in Enter waar de volgende wedstrijd is wederom erg spannend worden.

Conclusie
Claudia:
Niet al tevreden over de dag. Er moet meer agressie en meer durf in. De techniek is er wel, maar nu de rest nog. Op naar de volgende race om meer te leren en meer snelheid proberen te pakken.

Christ:
De rem problemen lijken opgelost te zijn en het oude ritme van Christ komt langzaam weer iets terug.
Nog wat veranderingen proberen met een ander stuur om hopelijk wat meer bochtensnelheid te vinden.

Op naar Enter!

Comments are closed.