MX kampioenschap 2017

Geen Supermoto dus dan motorcross.
Christ en Claudia hadden hun ogen gericht op het crossen. Dit is financieel een stuk aantrekkelijker en hierdoor kunnen zij alsnog wat motorsport doen naast de studie die Claudia zal volgen. 
Voor de cross hebben Christ en Claudia andere motoren aangeschaft om de kosten te drukken. Het klinkt gek, maar om te zorgen dat de Supermoto machines niet stuk lopen hebben we aparte crossers gekocht. 

Christ zal rijden op een Yamaha YZ-250 2 tact uit 1998 en Claudia zal rijden op eeen Yamaha Yz-125 2 tact uit 1996. Deze motoren zijn beter geschikt voor de motorcross. 
Na een enkele training was het al goed zichtbaar dat deze motoren beter bij beide rijders passen. Beide hoefde ze niet erg te wennen aan de 2 tact, het voelde al snel vertrouwd en het tempo zat er al snel in. 

Het eerste plan was om de UMX te rijden; een motorcross competitie met 10 verschillende banen. Maar nu de Supermoto sowieso door gaat hebben we dit geschrapt. 
We zullen wel MX wedstrijden rijden, maar we richten ons op de kampioenschappen van Ermelo en Lelystad. Twee totaal verschillende banen die dicht in de buurt liggen waardoor we veel motorgevoel behouden. Maar vooral het plezier behouden. 

Graag willen wij Buitenhuis Racing even in het bijzonder bedanken voor de altijd goede ondersteuning en aankoop van de Yamaha motoren. 

Comments are closed.