BENECUP Spa 6 september

We hadden de hoop op goed weer, maar helaas was dit niet het geval. Zaterdag avond bij aankomst regende het al op Spa. Na het wisselen van de slicks naar regenbanden was het tijd om naar bed te gaan want de wedstrijden in Belgie beginnen altijd erg vroeg.

Om 7 uur stonden we al bij de inschrijving, zodat we door konden naar de keuring. Om half 9 waren we aan de beurt voor de kwalificatie. De baan was nog steeds nat en door de rijders voor ons was er al een hoop modder de baan op gekomen.

Kwalificatie
In de sessie was het dan ook zaak om grip proberen te vinden en te zorgen om een goede tijd neer te kunnen zetten. Met 22 rijders in het veld konden zowel Christ als Claudia hun eigen weg goed vinden en hadden het erg naar hun zin in de modder. Terug gekomen van de kwalificatie zaten ze al van top tot teen onder de modder, maar Christ en Claudia kwamen met een glimlach binnen. Christ had zich gekwalificeerd als 9de met een tijd van 1:17.4 Claudia had zich gekwalificeerd als 16de met een tijd van 1.22.2 Op naar de manche 1.

Manche 1
Christ helemaal links en 1 rij voor Claudia die helemaal rechts staat. Er is 1 droge lijn op de baan en iedereen zal proberen om daar als eerste op te komen. Bij de start is Christ goed weg en kan goed mee komen met de rijders voor hem. Helaas heeft Claudia wat pech bij de start en word klem gereden aan de buitenkant waardoor ze geen kant op kan. Wel houdt ze de aansluiting en weet voor een groep rijders uit te rijden. Christ heeft een mooie strijd met Mark (242) en kan heb de hele race goed achter zich houden. In het off road kan Christ wat langzamere rijders in halen waardoor hij het gat op Mark kan behouden. Ook komt hij Claudia hier tegen en geeft nog een mooie spray naar Claudia die helemaal onder de modder komt. Claudia kan voor haar concurrenten blijven en weet de 16de plek te behouden met een snelste tijd van 1:17.5. Christ eindigd als 6de met een snelste tijd van 1:12.6 .

Manche 2
Beide starten op dezelfde plek als manche 1. Bij de start kan Christ goed weg komen en weet een paar man voor hem te pakken. Claudia kan ook een betere weg vinden maar in het offroad word ze klem gereden waardoor ze alsnog wat plekken terug moet geven. De baan ligt er na de regenbui net zo bij als manche 1 waardoor er een minimale rijlijn op de baan is. Christ is goed in strijd en weet de andere rijders voorbij te steken, daarna zit hij achter een andere rijder waar hij maar moeilijk langs kan. In het offroad zet hij hem ernaast en komt in een slip waardoor hij de andere rijder naast hem in de banden drukt. Beide kunnen ze wel verder en Christ weet ervoor te eindigen. Christ eindigd als 8ste met een snelste tijd van 1:11.8 en Claudia eindigt als 19de met een snelst tijd van 1:18.5.

Conclusie
Christ mist op 1 punt de Superfinale wat echt balen is omdat hij hier de extra punten kan behalen om zijn plek in het klassement te behouden. Ondanks dat hij de superfinale niet kan rijden weet hij wel de 6de plek te bemachtigen in het Totaal Klassement. Claudia heeft een leuke en goede dag gehad en staat 18de in het Totaal Klassement. ( 6 plekken gestegen)

Comments are closed.