BENECUP Rockanje 31 mei

Gelukkig is Claudia op tijd herstelt voor de race van Rockanje.

Zaterdag
Deze dag is er een demo waar Claudia weer voor het eerst op de motor zit na de crash van 3 weken terug. Ze weet al snel haar ritme weer te vinden en is ook snel weer vertrouwd met de motor. Beide in hun nieuwe race overall van Restyle Wear vallen ze erg op als duo. De pakken knallen eruit en zitten mooi aangesloten. Wel even wennen en ze moeten nog wat naar het lichaam gaan staan maar vol trots over het mooie design.
Het is een mooie dag en de baan ligt er goed bij. Vandaag zonder offroad vanwege de andere klasses die rijden. Wel een mooie manier om de baan goed te verkennen en voor Claudia om de 250cc goed in te zetten op deze baan.
Samen met wat andere rijders weten ze er een mooie show van te maken en geven nog een demo met starten.

Zondag
Vrije training/kwalificatie
Het weer zou vandaag net zo goed zijn als gister, maar helaas kwam dat slechter uit. In de nacht is het al begonnen met regenen en ’s ochtends stopt het dan ook niet. Als Christ en Claudia op het gemak aan het wisselen zijn horen ze ineens dat Claudia bij de Combi A mee moet rijden en dat betekent binnen 10 min de baan op. Snel vragen ze andere rijders te hulp omdat de regenbanden nog niet onder de motor zitten. Gelukkig kunnen anderen helpen en is Claudia net op tijd klaar om de baan op te gaan. De eerste keer met regen met de 250cc. Ze weet haar tijd steeds wat te verbeteren en eindigd de kwalificatie met een 20ste plek met een tijd van 2:03,3
Christ rijd in de Combi B groep en had rustig de tijd om zijn motor klaar te maken. Hij heeft vanaf het begin goed de smaak te pakken en blijft rond p10 rijden. Hij eindigd de kwalificatie met een 12de plek met een tijd van 1:54,0

Manche 1
De Combi A en B worden samen gevoegd en verdeeld over twee groepen. Christ start als 17de van de 25 in de Combi A en Claudia start als 14de van de 22 in de Combi B.
Christ rijdt als eerst en nog steeds regent het flink. Christ voelt zich op zijn gemak in de regen en kan hier goed mee om gaan. Hij kan zijn plek goed verdedigen en kan drie rijders goed achter zich houden. Hij laat zich niet gek maken en weet later nog weg te rijden bij de anderen. Hij eindigd als 15de met een snelste tijd van 1:50.8
Claudia weet goed mee te komen bij de start en kan aanpikken bij de rijders voor haar. Ze heeft een goed ritme te pakken en kan goed haar eigen tempo volhouden ondanks de vele regen die naar beneden blijft vallen. Als ze bijna word gelapt door een van de toprijders laat ze zich gek maken doordat de rijder achter haar zit te schreeuwen en flink gas geeft. Ze laat de motor daardoor in de bocht afslaan en de rijder achter haar rijdt vol tegen haar been en knalt der aan de kant. Ze probeert de motor gelijk te starten maar hij wil maar niet aan slaan. Als de motor dan eindelijk weer loopt laat ze de motor weer afslaan in het offroad. Maar nu wil de motor niet starten en staat ze 3 min te trappen om de motor weer aan de praat te krijgen. Ondanks dat geeft ze niet op en krijgt het uiteindelijk weer voor elkaar. Door al het gedoe is ook haar vizier verkeerd komen te zitten en ziet ze alleen nog maar een wazige vlek door haar bril. Als ze weer rijdt doet ze haar bril af en rijdt verder zonder. Geen pretje gezien de regen en alle spetters die omhoog komen van de banden. Maar het is niet anders, opgeven is geen optie. Ondanks dat het lijkt dat de wedstrijd al lang gestreden is. Ze weet haar tempo weer te vinden en eindigd als 17de met een snelste tijd van 2:07.1.

Manche 2
Christ weer startend van p17 weet ondanks de mindere start goed bij te blijven. De omstandigheden worden steeds moeilijker omdat de regen maar door blijft zetten. Het offroad is al glibberen maar Christ weet hier goed mee om te gaan. Hij rijdt zijn race goed uit helaas al snel alleen omdat de gaten erg groot zijn naar de rijder voor hem en naar de rijder achter hem. Hij eindigd op plek 16 met een snelste tijd van 1:56.1.
Doordat het maar door blijft regenen is het twijfelachtig of Claudia wel gaat rijden. Ze overleggen en besluiten om wel te rijden en de warm up lap te kijken hoe de baan er bij ligt. Maar als er zelfs al rijders van de Internationale klasse naar binnen komen omdat de baan niet meer te rijden is besluit Claudia manche 2 niet te rijden. Veiligheid gaat voor. Er staan ook erg weinig rijders aan de start en het is een groot zwembad waar de rijders door heen moeten. Onverantwoord om nog te rijden. Lichtelijk ook verbaasd waarom de wedstrijd niet word afgelast besluiten ze het voor gezien te houden en pakken de spullen in.

Conclusie
Christ lekker gereden ondanks de moeilijke en natte omstandigheden en geendigd als 15de en Claudia baalde omdat ze hierdoor nu al 3 wedstrijden mist. (2 van Boekel vanwege hersenschudding en nu 1 van vandaag) Eindigd als 19de in de B klasse.
Op naar BENECUP Bilstain en hopelijk nu eens droog!

Comments are closed.