BENECUP Boekel 3 mei

Helaas is Claudia niet aanwezig bij de race in Boekel. Ze is 1,5 week ervoor hard gecrasht tijdens een training op de crossbaan. Hierbij liep ze een zware hersenschudding op waardoor rust verplicht was en ze ook niet langs de zijlijn mocht staan bij BENECUP Boekel.
Zuur, maar de gezondheid gaat even voor. Raar  want nu moet Christ alleen gaan.

Vrije training/kwalificatie
Christ weet gelijk een goed ritme te pakken en weet ondanks geen pitbord zijn tijd telkens te verbeteren en eindigd de kwalificatie met een 10de plek met een tijd van 1:34.8.

Manche 1
Startend van plek 10 is Christ matig weg bij de start maar weet zich goed terug te vechten tot zijn motor af slaat en hij een paar plekken moet laten schieten. Als hij weer dichterbij komt heeft hij moeite met schakelen waardoor zijn motor weer afslaat. Hij weet de motor weer aan de praat te krijgen maar het wil niet echt lukken. Helaas slaat de motor voor de derde keer af en probeert Christ zijn koppie weer rustig te krijgen en de race uit te rijden met flair ondanks dat hij nu dik laatste ligt. Hij eindigd de race als 20ste met een snelste tijd van 1:32.9

Manche 2
Manche 1 gauw vergeten en opmaken voor manche 2. Helaas komt de regen met bakken naar beneden zetten en moet hij wisselen naar regen banden.
Het blijft maar regenen en regenen waardoor het offroad nu een grote glijbaan geworden is. Iedereen is goed weg bij de start behalve Christ. Ingaan offroad hebben veel rijders flink wat moeite om het offroad door te komen. Christ weet een goede lijn te vinden en kan hierdoor zich goed naar voren rijden. Hij weet van plek 20 terug te rijden naar plek 9 en eindigd hier met een grote glimlach en vol onder de modder met een snelste tijd van 1:40.3

Conclusie
Een rare dag omdat Claudia er niet bij is en ook onze monteur afwezig is. Toch nog ondanks wat moeilijkheden in manche 1 goed terug weten te rijden in manche 2 en met een grote glimlach op naar huis om alle verhalen te vertellen. Op naar BENECUP Rockanje.

Comments are closed.