BENECUP Bilstain België 28 juni

Zaterdag
Vandaag twee keer een training van 20 minuten om de baan goed te verkennen. Vanwege redelijk wat regen in de nacht ervoor gekozen om de voorband te wisselen naar een regenband. Eenmaal op de baan was dit een goede keuze. Offroad was spek glad en er lagen nog grote plassen. Ondanks dat was het moeilijk om de baan goed onder de knie te krijgen. Erg technisch, veel hoogte verschillen en veel stukken offroad maakt het moeilijk om snel ritme te kunnen vinden.
Gelukkig kwam de zon al snel door en droog de baan goed op. Voor de tweede sessie dan ook de regenband voor weer gewisseld naar een slick.
De tweede sessie was erg warm, maar daardoor ook goed droog. De grip was stukken beter en hierdoor was het ritme ook sneller te vinden. Na nog wat tips aan elkaar nog even samen de baan op om de laatste rondes te maken en dan klaar maken voor de wedstrijd dag.

Zondag
Vrije training/Kwalificatie
Vroeg het bed uit om om 7 uur bij de keuring te melden. Het is al erg warm als we naar de keuring gaan en dat word nog wat voor de rest van de dag.
Om 9 uur al de vrije training/kwalificatie van 20 min.
Christ en Claudia gaan samen de baan op, maar zoeken al snel allebei hun eigen ritme op. Christ weet gelijk een lekker tempo te vinden en Claudia zoekt wat ruimte op de baan om haar eigen tempo te gaan rijden.
Allebei weten ze hun tijd telkens te verbeteren en sluiten beide de training voldaan af.
Christ met een tijd van 1:50,3 en Claudia met een tijd van 2:01,3. Tevreden en op naar race 1. Snel omkleden en veel drinken om het vocht bij te vullen.

Manche 1
Gezien de warmte gebruiken Christ en Claudia koelvesten om te zorgen dat het minder warm is op de baan, maar ondanks dat is het al snel afzien in de hitte op de motor.
Christ start op plek 14 en Claudia op plek 23. Beide zijn voorzichtig bij de start vanwege de smalle baan. Christ komt de eerste ronde door als 19de en Claudia als 24ste. Geen beste start, maar tijd om in te gaan halen. Christ is zwaar in gevecht met de rijders voor hem maar ondanks de smalle baan weet hij in het offroad de rijders een voor een in te halen en eindigd op plek 14 met een snelste tijd van 1.47,8.
Claudia is in strijd met een andere rijder, maar weet die in te halen bij het in gaan van het offroad. In de bocht kan ze goed voor hem blijven waardoor ze weg kan rijden. Daarna weet ze een valpartij voor haar te ontwijken en haalt daardoor nog twee rijders in. Helaas komt wel een van de rijders haar alweer snel voorbij. Ze eindigd op plek 22 met een snelste tijd van 1:58,5
Een maal binnen hebben ze rustig de tijd om bij te komen gezien het volle rijschema van alle klasses. Dit is wel zo prettig met de warmte. Veel drinken en opmaken voor race 2.

Manche 2
Startend vanaf dezelfde positie als race 1 weten ze nu beide beter bij te blijven bij de start. Christ is erg in gevecht met twee rijders. Een van de twee weet al snel weg te rijden, maar wetende dat zijn conditie minder goed is hoopt Christ hem later terug te kunnen pakken. De andere rijder is goed in het offroad en Christ probeert aan te pikken. Helaas slaat zijn motor af en moet hij lossen. Gelukkig krijgt hij hem snel weer aan en weet hij alsnog naar de andere rijder toe te rijden en hem gelijk in te halen. Christ eindigd als 11de met een snelste tijd van 1:47,4
Claudia kan degene voor haar niet bijhouden en merkt dat er een rijder op haar achterwiel zit. Normaal geeft dit erg veel druk maar nu kan ze er goed mee omgaan en weet de rijder continue achter haar te houden tot ze een blauwe vlag krijgt en netjes aan de kant gaat voor de snellere rijder, Alleen dit was dus de rijder die achter haar zit en ze gooit gauw het gas weer open om ervoor te blijven. Ze weet de rijder de hele wedstrijd achter zich te houden en ondanks een valpartij voor haar neus houdt ze haar koppie erbij. Ze eindigd als 20ste met een snelste tijd van 1:57,3

Conclusie
Beide twee dagen erg goed weten te rijden ondanks de erg technische en moeilijke baan. Zeker voor herhaling vatbaar om naar deze baan terug te gaan voor training of wedstrijd.
Christ geeindigd als 12de en Claudia als 20ste.
Op naar BENECUP Enter in augustus.

Comments are closed.