BENECUP Battice 20 september

Zaterdag
Op zaterdag kunnen we 3 sessie’s trainen waardoor we goed de baan kunnen verkennen. Door alle regen die de afgelopen dagen gevallen is, is de baan spiegel glad. De eerste paar rondes is het nog goed te doen doordat de toplaag nog op het offroad ligt. Aan het einde van de eerste sessie is het een gevecht op het offroad door te komen. Na de eerste sessie begint het flink te regenen waardoor de baan nog slechter is. Claudia kiest ervoor om deze sessie niet te rijden en even te kijken hoe de andere rijders rond gaan. Christ gaat wel de baan op en heeft de grootste lol ondanks de moeilijke omstandigheden. Veel rijders kiezen na de sessie ervoor om niet meer te rijden en vertrekken naar huis. De omstandigheden zijn te moeilijk voor de wedstrijd van morgen. Sessie drie is aan het einde van de middag en de baan is een stuk opgedroogd. Het is nog steeds glad, maar er ontstaat steeds meer grip. Zowel Christ als Claudia gaat de baan op om nog even lekker in het ritme te komen.

Zondag
Kwalificatie
De weersvoorspellingen gaven aan dat het zaterdag middag nog even zou regenen en daarna droog zou zijn, maar helaas heeft het s avonds nog flink geregend waardoor de baan er weer flink glibberig bij lag. In de kwalificatie proberen Christ en Claudia een goede ronde neer te zetten, maar door de omstandigheden is dit zeer moeilijk. In de eerste ronde valt Claudia en krijgt de motor niet goed aan, maar door maar een sessie van 20 minuten is er nog weinig tijd voor een goede ronde tijd. Ze probeert nog een twee ronde om een goede tijd neer te zetten maar ook hier gaat ze onderuit en verliest hierdoor veel tijd. Uiteindelijk een schandalige kwalificatie tijd van 11 minuten. Christ kan beter zijn ritme vinden maar moet ook flink ploeteren om rond te komen. Ondanks wat valpartijen kan hij toch 1 goede ronde tijd neer zetten van 5:00,9 Christ staat 9de gekwalificeerd en Claudia 19de, helaas door de valpartijen en het niet starten een kwalificatie tijd van 11:35.9

Manche 1
We hebben 1,5 opwarmronde maar zelfs in de opwarmronde vallen er een hoop rijders. Claudia probeert staand door het offroad stuk te komen maar glijdt weg en ligt klem onder haar motor. Gelukkig staat er een bekende langs de baan die haar kan helpen. Alle rijders moeten even wachten tot Claudia kan aansluiten op het startveld. Bij de start komen Christ en Claudia redelijk van de plek weg en weten goed bij te blijven in het veld. Christ vecht om de 10de plek en Claudia om plek 15. Bij het ingaan van het twee offroad stuk zit Claudia strak achter een andere rijder en in de bocht slaat haar motor plots af waardoor ze helemaal terug zakt in het veld. Met veel moeite krijgt ze de motor weer gestart en moet een grote achterstand zien in te halen. Door het moeilijke terrein is het bijna onmogelijk om bij te komen. Maar ondanks dat geeft ze niet op. Helaas met veel pech valt haar motor weer uit en krijgt ze de motor met geen mogelijkheid meer aan. Na even op adem te zijn gekomen probeert ze het nog een keer en sluit weer aan in het veld. Helemaal kapot van het aantrappen wacht ze tot ze de finish over kan om nog wel wat punten te kunnen pakken. Christ komt beter rond en probeert bij het voorbij rijden van Claudia haar nog te laten aanhaken, maar dit was geen optie meer. Christ kan rustig zijn weg vervolgen omdat hij genoeg voorsprong heeft op degene voor hem. Christ eindigd als 8ste met een snelste tijd van 3:54.4 en Claudia eindigd als 20ste met een snelste tijd van 4:56.2.

Manche 2
Ondanks de moeilijke race voor Claudia staat ze toch weer op de startgrid voor manche 2. Als de rijders klaar staan om de baan op te gaan duurt het wachten toch erg lang. Na een tijdje komt de wedstrijdleiding langs om te vertellen dat de baan word ingekort omdat het middelste stuk niet meer te doen is. (na een stuk offroad een berg op met asfallt, maar door de vele modder is het niet meer veilig om te rijden) Doordat de baan aan gepast is krijgen we twee opwarm rondes om de baan goed te verkennen. De offroad stukken zijn al een stuk meer opgedroogd waardoor er ook meer grip ontstaat. Ondanks dat ligt er overal modder op de baan en zijn het nog steeds zware omstandigheden. Christ en Claudia zijn beide goed weg bij de start en pakken allebei een aantal plekken. Gelukkig blijft de motor van Claudia nu wel lopen en kan ze beter bij blijven. Ondanks dat valt ze nog wel een keer in het offroad maar weet haar plek nog wel vast te houden. Christ is in gevecht met een rijder voor hem en Claudia kan ze goed de ruimte geven om hun eigen gevecht te houden. Christ eindigd als 10de met een snelste tijd van 2:08,2 en Claudia eindigd als 19de met een snelste tijd van 2:26.0

Conclusie
Zeer moeilijke omstandigheden die het niet makkelijk gemaakt hebben. Wel hebben zowel Christ als Claudia lol gehad en veel geleerd in deze glibber partij. Beide toch hun punten weten te pakken. Op naar de laatste wedstrijd BENECUP Lelystad.

 

Comments are closed.