BENECUP Zelhem 12 april

Helaas vanwege het aflassen van race 1 op Valkenswaard is gelukkig snel de race op Zelhem.

Dit jaar iets anders als vorig jaar. De baan word andersom gereden en er is op zaterdag een trainingsdag. Ideaal om de baan te verkennen en de motor goed af te stellen.
Jammer genoeg door een grote bui nog geen twee volle sessies kunnen rijden.

Ook is de indeling veranderd. Er word nu gereden in de groepen: Inters, Euro’s, Nationalen Belgen, Nationalen Nederlanden. En als er meer als 37 Nationalen Nederlandse zijn dan word er in een A en B klasse gereden. Dit keer op Zelhem alleen een A klasse.

Nu ook door de nieuwe indeling geen aparte vrije training, maar een combinatie van 10 min vrije training gelijk gevolgd door 10 min kwalificatie tijd. Deze gevolgd door 2 manches. En de 10 snelste van de Nationale A mogen mee doen aan de Superfinale met alle snelste rijder per klasse.

Vrije training/kwalificatie
Door de vele regen die gister gevallen is is het offroad nog nat en glibberig bij de eerste training/kwalificatie. Met nog natte plekken op de baan is het voorzichtig beginnen en proberen een zo goed mogelijke tijd neer te zetten. Christ weet zich goed te hendelen in deze omstandigheden en weet een 14de plek neer te zetten met een tijd van 1:33.9. Door de druk die Claudia vorig jaar zelf opgelegd heeft, heeft ze nu niet gekeken naar de kwalificatie tijd om gewoon lekker te rijden en weer veel plezier te hebben. Een 32ste startplek met een tijd van 1:45,0.

Manche 1
Gelukkig is het weer verbeterd en is het offroad goed opgedroogd waardoor de omstandigheden beter zijn dan bij de kwalificatie. Startend op plek 14 en 30 van de 37 rijders beide zeer tevreden. Nu alleen maar een A klasse en dus een grote groep rijders met veel onderlinge tijdsverschil. Nadat de lampen uit zijn is het dringen geblazen bij het ingaan van de eerste bocht in het offroad. Goed kijken en proberen een slimme keuze te maken. Zowel Christ als Claudia worden klem gereden in het offroad en verliezen hierdoor een aantal plekken. Snel proberen aan te haken en bij blijven. Christ weet al snel zijn tempo goed te houden en kan zijn plek goed verdedigen met een andere rijder strak in zijn achterwiel. Als hij in het offroad aankomt ziet hij Claudia al voor zich rijden en probeert een goede plek te zoeken waar hij haar kan inhalen. Maar door de rijder achter hem moet hij wel brutaal inhalen en Claudia probeert zo goed mogelijk hier op in te haken en gaat voor zo ver het kan aan de kant. Ze probeert gelijk aan te haken om mee te liften met de snelheid van Christ. Maar bij het rechte stuk is het goed te merken wat het verschil is tussen de 450cc van Christ en de 250cc van Claudia. Christ rijdt makkelijk weg en Claudia kan niet bij houden. Ondanks dat beide lekker gereden en Christ geeindigd als 14de met een snelste tijd van 1:27.9 en Claudia geeindigd als 30ste met een snelste tijd van 1:35.5.

Manche 2
Weer startend vanaf de kwalificatie plek proberen ze beide beter bij te blijven in het offroad. Zowel Christ als Claudia weet via de buitenkant een gaatje te vinden en kunnen aanhaken bij de snellere rijders.
Claudia heeft moeite om bij te blijven met de twee lange rechte stukken in de baan. Ze moet dan ook menige rijder voorbij laten gaan, maar weet zich vast te bijten in plek 28 en eindigd hier ook met een snelste tijd van 1:35.6.
Christ is leuk in gevecht met drie andere rijders maar weet ze helaas niet voor te blijven hierdoor eindigd hij als 19de met een snelste tijd van 1:28.2

Conclusie
Beide goed gereden en veel potentie voor de rest van het seizoen.
Christ eindigt als 19de en Claudia als 28ste in het dagklassement. Op naar BENECUP Boekel.

Comments are closed.